КАК ПАЗАРУВАТ ДАМИТЕ СПОРЕД ЗОДИЯТА

КАК ПАЗАРУВАТ ДАМИТЕ СПОРЕД ЗОДИЯТА

Ако погледът на ОВЕНА случайно бъде привлечен от нещо, изложено на витрината, представителят на тази зодия мигновено може да реши, че въпросното нещо е точно за него и му е изключително необходимо (дори и да е нямал никакво намерение да пазарува). И мъжете, и жените Овни могат да купят вещ, дори без да я огледат или пробват, а когато се приберат вкъщи да се зачудят за какво им е това?

Съвет: Не бързайте с покупките, обиколете няколко магазина, за да можете окончателно да направите избора си. Тогава няма да Ви се налага мълчаливо да беснеете защо сте си купили обувки, които в съседния бутик са били на разпродажба.

Пазаруването за дамите ТЕЛЦИ е същински ритуал. Поради това, по-добре не взимайте нервни мъже със себе си, защото те не биха могли да понесат продължителния Ви поход из магазините.

Ако реши да си купи пуловер, например, жената Телец може изключително дълго време и ужасно упорито да търси точно определен нюанс, материя или модел, който съществува само в главата ѝ. А ако случайно го открие, него или друга желана вещ, тя е способна веднага да купи два броя - трябва да има в резерва! При това надписът "разпродажба" не въздейства на дамата Телец като червено платнище, размятано пред бик, а по-скоро наобратно - тя ще се опита да се измъкне от суматохата в магазина и ще се върне по-късно, когато напливът от хора е понамалял.
Съвет: Не забравяйте, че освен понятията "удобно" и "любимо ми е", съществува и думата "мода", така че е хубаво от време на време да се запознавате с модните тенденции и да си купите поне аксесоари, които да "оживят" гардероба Ви, който поддържате пълен с един тип дрехи, чиито модели "са Ви легнали на сърце" от години.

Присъща слабост на болшинството от дамите БЛИЗНАЦИ са периодите, когато те са готови да похарчат цялата си заплата буквално за няколко часа. Дали ще е за книги, списания, обувки, тоалети, аксесоари или нещо друго, Близначката може да изкара цял ден в преход от един магазин в друг, докато си избере нещо, което най-много да ѝ хареса. Ако пък ѝ е трудно да се спре само на едно или две неща, тя ще купи всичко, което е привлякло погледа ѝ. В края на краищата, прибирайки се вкъщи и оставяйки покупките, може да се получи и така, че някои от тях да си стоят дълго време неотворени...

Съвет: Не се разпилявайте. Ако сте решили да купите нещо определено, то идете в магазина и не се отвличайте с други неща. Да, знаем, че е много трудно, но все пак се опитайте.

Дамата РАК може да се шляе по цял ден из магазините, та дори и в хранителните! Ще накупи всичко необходимо, ще се затрупа с пакети и торби от главата до петите, но няма да забрави да си купи и "нещичко за душата" - било то книжка, обеци или нощничка. Наистина, в крайна сметка може да се окаже, че всичко това, което е било "необходимо" далеч не е било толкова наложително, но пък е толкова хубаво да се пазарува...

Съвет: Разхождайки се в големите mall-ове, не забравяйте отвреме-навреме да си поглеждате часовника! Нищо чудно някой ден да Ви заключат в магазина ;)

ЛЪВИЦАТА предпочита шикозните модни бутици. До самото затваряне може да спори с продавачката защо ѝ е предложила да пробва нещо с дефект и само след като получи извинение ще се оттегли тържествено. Най-често дамата Лъв може да бъде забелязана в бижутериен магазин или в бутик за луксозни обувки, където с удоволствие ще пробва различни модели.

Съвет: Не искайте от продавачките невъзможното. Ако нямат това, което Ви е нужно, то няма как да го изкопаят от земята ;)

Ако има някой, който действително да реагира неадекватно на различните разпродажби, то това е ДЕВАТА. Нейната практична натура просто не ѝ позволява да пропусне намаленията на стоки в магазините. Тя няма да купи нещо, което да не ѝ влезе в употреба - било то посуда или дреха: "все пак това са необходими неща". Лошото е, че дни след покупката, тя внезапно решава, че въпросната вещ абсолютно не подхожда на интериора или фигурата ѝ, акуратно я прибира в кутия и я затваря в килера, където да престои през следващите години.

Съвет: при вида на надписа "разпродажба" или "намаление" затворете очи и преминете мимоходом. Ако все пак нещо Ви е наистина необходимо, то влезте и купете конкретната вещ, без да се натоварвате и с други.

ВЕЗНИТЕ могат не само да обикалят магазините с часове, но и да прекарат толкова време само в един магазин. "А как иначе? Нима може да се избере от толкова голямо количество вещи? Че това си е трудно..." Нещата стават особено сложни, ако дамата Везни попадне в голям магазин за подаръци - те буквално се омагьосват от огромното разнообразие на красиви и интересни неща. Само с помощта на продавача са в състояние да вземат окончателно решение за покупката, след което си тръгват доволни и щастливи.

Съвет: Не се притеснявайте да искате помощ от продавачите. Това е тяхната работа и значително биха Ви улеснили, ако се колебаете точно какво да изберете.

Любимите магазини на дамите СКОРПИОН са преди всичко антикварните бутици. Та там има толкова интересни неща! И въобще не е важно дали избраната шапка или рокля е на мода, след като е оригинална и необичайна. Ако цената е твърде висока, Скорпионката няма да избърза, а търпеливо ще изчака стоката да бъде намалена. Но, ако избраната вещ действително е заинтригувала въпросната дама, тя е готова веднага да заплати исканата сума, само и само по-бързо желаното нещо да стане нейна собственост.

Съвет: Не забравяйте за модата. Разбира се, че можете да имате собствен стил, но не прекалявайте с фрапантните тоалети и аксесоари.


СТРЕЛЕЦ: Тази дама прелита из магазините със скоростта на стрела и се озовава на касата с кошница, пълна с необходими и абсолютно безполезни вещи. Ако пък случайно някоя от продавачките каже нещо, което не се хареса на жената Стрелец , тя няма да се поколебае да поспори с присъщия си огнен темперамент.

Съвет: купувайте нещата, които са Ви нужни със списък и не се отклонявайте от него. 

Едно от най-важните неща за дамите КОЗИРОГ е качеството на стоката. Тези жени са способни часове наред да оглеждат обувките, дрехите или други вещи, на които са се спряли буквално под лупа. Ако случайно забележат и най-малкия дефект, те никога няма да закупят въпросния продукт. Лошото е, че освен високо качество те търсят и ниска цена, а както знаете това не е особено лесна задача.

Съвет: ако обезателно сте решили да купите висококачествена вещ, то не трябва да икономисвате.

Огромните супермаркети с каси на изхода не са за дамата ВОДОЛЕЙ . Пробягвайки из магазина, тя събира почти всичко - от дантелени чорапи до настолна лампа. Особено притегателно ѝ въздействат стоките с надпис "НОВО" - жената Водолей просто гори от нетърпение да изпробва новия продукт. И няма значение какъв е той - дали боя за коса или плодов ликьор. Стигайки до касата, често се оказва, че е забравила портмонето си у дома, а ако то случайно е там, нерядко се случва в него да няма нужната сума, за да се заплати камарата от покупки.

Съвет: отивайки да пазарувате, не забравяйте да си вземете портмонето и списък с всичко необходимо, а когато влезете в магазина се старайте да се ръководите само от написаното в него.

РИБАТА "плува" из магазините спокойно, без да бърза. Защо да се притеснява, след като тя е отсъдила този ден само за себе си, при това е взела решението още преди две седмици?! Между посещенията в любимите си бутици, тя ще отдели време и за кафенце и лека закуска - "все пак пазаруването е изтощително". Ако случайно забележи рекламна акция с промоутър, Рибата веднага ще се втурне натам, за да зарадва себе си или някой близък с подарък, който не е бил плануван.

Съвет: когато решите да пазарувате, вземете със себе си приятелка - така взаимно ще си давате съвети и вероятността да купите нещо абсолютно ненужно е по-малка. 





Популярни публикации